Tort inimioara este un desert pe care il puteti face la orice ocazie aniversara dar mai ales de Valentine's. Pe culinar.ro mai gasiti si alte retete de tort care pot fi facute la aniversari.
Ouale se separa. Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare; se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand, untul topit si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma.
Turnam aluatul intr-o tava in forma de inimioara(22 x 21,5 cm) sau intr-o forma rotunda(24 cm), cu peretii detasabili, unsa cu grasime si tapetata cu faina.
Blatul se coace 45 minute (15 minute la temperatura maxima, apoi la foc mic). Se lasa la racit, apoi se scoate din forma. Din partea de sus taiem o foaie foarte subtire pentru decor, restul de blat se taie in 2 foi.
Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Frisca se bate spuma tare. Ananasul se taie bucati mici si se scurge de sirop.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri cu apa si se lasa deoparte. Dupa 10 minute se pune pe bain-marie si se dizolva, NU SE FIERBE. Gelatina se incorporeaza in 3 linguri de iaurt, amestecand energic, apoi se incorporeaza in restul de iaurt. Iaurtul se toarna peste frisca batuta si se mixeaza bine. In crema se incorporeaza ananasul taiat.
Asamblare:
Peretii tavii in care am copt blatul se pune pe un platou. In interiorul peretilor se pune primul blat,se insiropeaza cu sirop de la ananas si se toarna crema de iaurt. Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se acopera cu cealalta foaie de blat. Se lasa a frigider peste noapte.
Decor:
Din foita de blat ramasa se decupeaza o inimioara mai mare,apoi in mijlocul ei se decupeaza o alta mai mica.
Plicul de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic se se toarna intr-o tava intinsa, tapetata cu folie alimentara. Se lasa la rece, apoi se decupeaza o inimioara de marimea cele mici.
Nuca de cocos se pune intr-o tigaie de teflon, fara grasime si se rumeneste putin.
Tortul se imbraca in frisca, marginile se presara cu nuca de cocos. In mijloc punem inimioara mare, in mijlocul ei pe cea din jeleu, iar pe o parte cea de cacao.
Tortul inimioara se poate servi de Valentine's sau Dragobete sau orice ocazie festiva.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postIn Grecia, sunt multe tipuri de placinte cu branza, bineinteles, in toate se gaseste branza feta, dar la unele se mai adauga...
Tiropita (placinta cu branza)Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii