Tort Om de zapada

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Om de zapada

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 si 1/2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 180 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte condensat
  • Glazura:
  • 2 ciocolati albe
  • 50 ml frisca lichida
  • Sirop (de zahar ars):
  • 4 linguri de zahar
  • apa
  • esenta de rom
  • Pt ornare:
  • nuca de cocos
  • 1 ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.

Dupa ce se racesc blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalat se inlatura surplusul pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).

In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem varful bulgarelui il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat bulgarele mare in 3). Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.

Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune dar folosim o ceasca drept suport.

A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.

Facem glazura: topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi. Nivelam cu cutitul. Dam 5 minute la frigider apoi le acoatem si punem nuca de cocos pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa. Dam din nou la frigider.

Intr-o hartie de briosa turanam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnam peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pentru a o putea fiza in omul de zapada mai bine).

Nasul si gura eu le-am facut din sugus.


Toate le tinem dezasamblate pana aproape de ora servirii. Eu le-am asamblat inainte cu 5 minute de servire.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Coaste
Bucataras.RO

Coaste

Simplu ,coaste.....de ros, de pus in rama, de la Adam...nici macar nu conteaza de care, delicioase sa fie....

Coaste
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola