Torturi

Reteta Tiramisu reţetă cu fructe

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
andreeachinesefood postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Tiramisu reţetă cu fructe este o reteta delicioasa de tort. Are la baza Tiramisu reţeta originala, insa beneficiaza de multe ingrediente in plus. Pentru tortul tiramisu cu cirese in ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

ingrediente

   2 cutii piscoturi (vreo 40 de piscoturi sunt cu totul)-mi-au trebuit mai multe si pentru ornat
   400 g mascarpone
   200 g frisca lichida
   50 g zahar pudra
   300 ml cafea proaspat preparata
   tare
   2 lingurite cafea instant
   50 ml rom
   2 pliculete zahar vanilat
   esenta de cafea
   cateva cirese proaspete sau visine din compot
   cateva bucatele de ciocolata
   cacao pudra pentru ornat

mod de preparare

Tiramisu reţetă cu fructe

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil, am scos fundul formei si am lasat doar inelul, si l-am asezat peste un platou.
Am mixat foarte bine frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudraapoi peste ea am adaugat mascarpone dupa care am adaugat 2 lingurite de cafea instant.

In cafeaua proaspat preparata si racita am adaugat 40 ml rom, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi am trecut usor prin acest lichid fiecare piscot.
Din piscoturile astfel preparate am facut un prim strat pentru tortuletul nostru, le-am pus in forma de tort cu inel detasabil pregatita.

Am pus primul strat de crema, nu am pus toata crema, am mai pastrat 3 linguri pentru ornat, iar piscoturi inmuiate in cafea si iar crema.
Am pus totul la frigider timp in care am pregatit cele trebuincioase pentru ornat:
am gasit niste ciocolata cu cafea pe care am topit-o cateva secunde la microunde, am trecut ciresele din alcool.
Le-am pus pe o hartie de copt si le-am dat si pe ele la frigider.

Am scos tortuletul din frigider, l-am pudrat cu cacao, i-am inlaturat inelul detasabil. Marginile tortului le-am "zidit" cu crema ramasa apoi am pregatit piscoturile ramase.
Le-am taiat in jumatate si le-am pus pe marginile tortului, formand astfel un gardulet. Pe deasupra am ornat cu ciresele date prin ciocolata.


Se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Alte retete recomandate:

Incearca si Cheesecake de mure cu jeleu de mure
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.