Tort zebra cu frisca

Tortul zebra cu frisca este o reteta de tort intr-adevar deosebit, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Il puteti decora in functie de evenimentul festiv la care urmeaza sa-l serviti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort zebra cu frisca

Ingrediente

  • Blat cu cacao:
  • 10 oua
  • 200 gr. zahar
  • 5 linguri cu gris 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • un praf de sare si 1½ pachet praf de copt.
  • 1l de frisca batuta pentru umplut
  •  
  • Blat de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 gr fulgi de cocos
  • 250 gr de zahar
  • esenta de vanilie si o lingura de faina.
  •  
  • Glazura:
  • 550 gr ciocolata cu lapte (fara creme si umpluturi)
  • 250 gr. de unt (n-am avut 280)
  • 200 ml frisca lichida
  • 8 linguri de ulei si esenta de rom.

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixati usor, adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Se da in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.

Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia. L-am taiat pe orizontala de doua ori. Am obtinut 3 blaturi subtiri pe care apoi le-am taiat fasii, pe lung; astfel mi-au iesit 9 fasii. Ale mele au fost de aproximativ 7-8 cm latime, aproximativ 1 cm si lungi de cat a fost tava.

Se incepe asamblarea. Prima fasie am uns-o cu frisca si-am rulat-o. Am uns si exteriorul si-am alipit urmatoarea fasie. Iar am uns cu frisca si am continuat cu urmatoarele fasii. Marginile nu le-am uns. I-am pus inelul si l-am pus la rece pana am pregatit blatul de cocos.

Ori coaceti separat doua blaturi rotunde exact cat e diametrul tortului din inel, ori taiati un blat rotund pe orizontala astfel incat sa fie de 1cm maxim 12mm. Eu am copt un singur blat si l-am taiat pe orizontala. Merge si un blat simplu pandispan daca nu va place cocosul.

Peste tortul din inel am pus blatul de cocos, am intors invers tortul cu inel cu tot am uns si partea care a fost dedesubt acum deasupra cu frisca, am pus celalalt blat de cocos presandu-l usor si apoi l-am lasat la rece pana mi-am vazut de glazura.

Pentru o glazura de vis trebuie sa aveti rabdare, sa amestecati cu grija cand trebuie si cat trebuie. Toate ingredientele le-am pus la microunde, apoi, la fiecare 20 de secunde am incercat sa omogenizez totul amestecand bine de tot. Am scos inelul, il las deoparte pana se intareste glazura. Pentru ornare am avut nevoie caramele si de ciocolata alba, m-am jucat cu niste frunze din ciocolata si colorat, dar il puteti decora dupa bunul plac.

Reteta Tort zebra cu frisca a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.


Serviti tortul zebra cu frisca dupa ce s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Sirop din flori de soc
Bucataras.RO

Sirop din flori de soc

Pe bucataras.ro am vazut siropul acesta pentru prima data si apoi am vazut si la Jamila Cuisine. Am zis sa il incerc si mi-a...

Sirop din flori de soc
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola