Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici.
Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un castron mare, se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine. Se dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa intr-o cana de apa. Se pune peste carne toate condimentele si se amesteca bine cu mana, adaugand treptat saramura. Se gusta din cand in cand din carne, pentru a nu se sara foarte tare. Daca se doreste sa iasa mai condimentati se adauga si o lingura de boia dulce. Se lasa sa se intrepatrunda aromele de seara pana dimineata.
A doua zi, se umplu intestinele cu amestecul de carne si carnatii obtinuti se tin la caldura 12 ore, dupa care se lasa la rece. Se pot pastra si la congelator.
Carnatii se pot pune si la afumat pana obtin o culoare rosiatica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosAm pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme. La aceasta reteta,...
Nuci umplute(varianta I )Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii