Mancaruri cu carne

Ciolan afumat cu garnitura de orez salbatic cu linte si fidea

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 5m 
gatire reteta 15h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• ungeti bine ciolanul cu ulei de masline si asezonati-l cu amestec Texas Barbecue
• vidati-l cu ajutorul aparatului de

ingrediente

1 portii

   ciolan afumat - 1 buc
   ulei de masline - 2 linguri
   amestec Texas Barbecue (rasnita) - cca 1 lingura
   miere - 1 lingura
   orez Basmati si salbatic (prefiert) - 80 g
   linte verde la conserva - 100 g
   fidea - 100 g
   ulei de floareasoarelui - 60 ml
   cimbru uscat - 1/2 lingurita
   stock de legume sau apa - 3 pahare (daca simtiti ca orezul se umfla foarte mult iar apa se evapora, completati cu apa, putin cate putin, sau cu stock de legume)
   sare si piper - dupa gust

mod de preparare

• ungeti bine ciolanul cu ulei de masline si asezonati-l cu amestec Texas Barbecue
• vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver si introduceti-l in aparatul de gatire in vid de SousVide Supreme Demi Black incalzit in prealabil la 70 grade, peste noapte, pentru 15 ore
• spalati bine orezul si lasati-l la scurs
• caliti-l in tigaie cu 30 ml ulei de floarea-soarelui si adaugati cele 3 pahare de stock de legume/apa si puneti capacul
• orezul Basmati si salbatic prefiert are nevoie de cca 13 – 15 minute sa se gateasca corect
• separat, intr-o tigaie distincta caliti fideaua (zdrobita) pana cand capata o culoare maroniu inchisa 
• odata ce a ajuns la aceasta culoare, acoperiti-o cu apa si lasati-o sa fiarba, asezonand cu sare si piper dupa gust
• cu 4 minute inainte de final adaugati lintea
• inainte de a lua orezul de pe foc, adaugati si fideaua si amestecati bine – asezonati totul dupa gust
• scoateti ciolanul din punga si asezati-l intr-o tava, pe o hartie de copt
• ungeti-l bine cu miere si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil cu rezistenta de grill pornita, pentru a-l gratina
• va veti bucura de o carne care cade singura de pe os si un sorici crocant, dulce si lipicios - serviti aceasta minunatie de carne cu garnitura pe care ati pregatit-o mai devreme.

Pofta buna!
Incearca si Tocana piperata cu carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat cu garnitura de orez salbatic cu linte si fidea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite