Ficateii de pui sunt cei mai buni marinati in vin, pentru ca sunt extrem de fragezi iar vinul le da o savoare aparte.
Ficateii se spala bine cu apa rece, eliminand sangele, cheagurile, pielitele si grasimile.
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul de masline si punem pe foc. Calim ceapa si usturoiul 1-2 minute, pana cand ceapa incepe sa devina transparenta. Invartim ca sa nu se prinda.
Adaugam ficateii si vinul si amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa se faca aproximativ 20-25 de minute la foc mediu. Amestecam odata la cateva minute, usor, ca sa nu sfaramam ficateii prea tare. Daca lichidul scade prea mult si ficateii nu-s gata, adaugam o ceasca de apa.
Cand este aproape gata, adaugam sucul de rosii si omogenizam usor. Presaram sare si piper dupa gust. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi luam de pe foc, adaugam mararul tocat marunt si amestecam usor.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Ficateii de pui se servesc calzi cu mamaliguta. Se pot servi simpli sau cu garnitura de cartofi prajiti, cartofi natur, piure, orez, etc
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor. Pe celalalt l-am...
Aluat de foietaj cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii