Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de porc cu ghimbir

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)"
 
Friptura de porc cu ghimbir este o mancare cu carne delicioasa cu aroma speciala, ce se serveste alaturi de o garnitura de cartofi noi.

ingrediente

   800 gr carne porc
   1 rosie
   1 ceapa mica
   3 catei usturoi
   1 ardei gras rosu
   1 ardei gras verde
   1 lingurita ghimbir
   1 lingura miere de albine
   3 linguri vin rosu
   25 gr unt
   3-4 linguri ulei masline
pentru garnitura :
   300 - 400 gr cartofi noi
   ulei de palmier pt prajit
   sare dupa gust

mod de preparare

Friptura de porc cu ghimbir este o mancare cu carne delicioasa cu aroma speciala, ce se serveste alaturi de o garnitura de cartofi noi. Intai incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).

Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade totul si se formeaza un sos savuros.

Mmmm...un melange de arome...

Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor...of...e ceva....de neuitat si de imediata repetare. Va jur!

Noi am servit minunatia de friptura de porc cu ghimbir cu niste cartofi noi prefierti si prajiti. Super bun!

Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-le doar citeva clocote, vreo 7 minute, cred.

Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier - cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult - si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.




Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Incearca si Piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ghimbir" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.