Mancaruri cu carne

Reteta culinara Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Lasagna (reteta video)"
 
Lasagna este o reteta de mancare cu carne tocata, cascaval si sos bechamel. Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti savurata de Craciun.

ingrediente

Pentru tocatura:
   1 catel de usturoi
   o ceapa
   3 ligura de ulei
   600 g carne tocata amestec
   sare
   piper negru macinat
   o foaie de dafin
   1/4 1/2 l supa
   o cutie rosii decojite (850 g)
   o lingura de patrunjel
Pentru sosul Bechamel:
   30 g unt
   30 g făină
   1/2 l lapte
   sare
   piper alb proaspat macinat
   nucsoara
   250 g cascaval Delaco Sofia
   80 g parmezan ras
   30 g unt ras

mod de preparare

Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti savurata de Craciun.




Pentru inceput trebuie sa toci marunt ceapa si usturoiul si le calesti in ulei incins. Adaugi mai apoi carnea tocata si lasi la prajit pana aceasta isi schimba culoarea si devine sfaramicioasa.




In aceasta compozitie adaugi supa, rosiile decojite cu zeama, condimente si le lasi sa fiarba la foc mic.




Pentru ca lasagna sa fie absolut delicioasa trebuie sa pregatesti corect foile. Acestea se fierb in apa cu sare si o lingura de ulei, pana se inmoaie, insa aveti grija sa nu le lasati prea mult sa se rupa. Dupa ce s-au fiert, le scurgi de apa si le intinzi pe un servet.




Pentru sosul Bechamel, trebuie sa calesti scurt untul cu făina, adaugi laptele si le amesteci cu telul. Le fierbi 5-6 minute. Le condimentezi mai apoi cu sare, piper alb si nucsoara. Tai caşcavalul felii.




Ungi o tava cu unt si asezi, alternativ, o foaie de lasagna, un strat de carne tocata si sos Bechamel, felii de caşcaval, piper si parmezan. Repeti acest procedeu pana cand se termina ingredientele.




Ultimul rand de foi se unge din abundenta cu sos Bechamel si presari cascaval Sofia ras.




Toata aceasta minunatie de lasagna se pune la cuptor preincalzit si se lasa timp de 30-40 de minute.




Pofta buna!


Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia se lasa in tava sa se racoreasca putin, dupa care se poate servi.

Incearca si Limba de oaie cu sos de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite