Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

Lasagna este o reteta de mancare cu carne tocata, cascaval si sos bechamel. Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti savurata de Craciun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

Ingrediente

  • Pentru tocatura:
  •  
  • • 1 catel de usturoi
  • • o ceapa
  • • 3 ligura de ulei
  • • 600 g carne tocata amestec
  • • sare
  • • piper negru macinat
  • • o foaie de dafin
  • • 1/4 - 1/2 l supa
  • • o cutie rosii decojite (850 g)
  • • o lingura de patrunjel.
  •  
  • Pentru sosul Bechamel:
  • • 30 g unt
  • • 30 g făină
  • • 1/2 l lapte
  • • sare
  • • piper alb proaspat macinat
  • • nucsoara
  • • 250 g cascaval Delaco Sofia
  • • 80 g parmezan ras
  • • 30 g unt ras.

Mod de preparare

Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti  savurata de Craciun.

Pentru inceput trebuie sa toci marunt ceapa si usturoiul si le calesti in ulei incins. Adaugi mai apoi carnea tocata si lasi la prajit pana aceasta isi schimba culoarea si devine sfaramicioasa.

In aceasta compozitie adaugi supa, rosiile decojite cu zeama, condimente si le lasi sa fiarba la foc mic.

Pentru ca lasagna sa fie absolut delicioasa trebuie sa pregatesti corect foile. Acestea  se fierb in apa cu sare si o lingura de ulei, pana se inmoaie, insa aveti grija sa nu le lasati prea mult sa se rupa.  Dupa ce s-au fiert, le scurgi de apa si le intinzi pe un servet.

Pentru sosul Bechamel, trebuie sa calesti scurt untul cu făina, adaugi laptele si le amesteci cu telul. Le fierbi 5-6 minute. Le condimentezi mai apoi cu sare, piper alb si nucsoara. Tai caşcavalul felii.

Ungi o tava cu unt  si asezi, alternativ, o foaie de lasagna, un strat de carne tocata si sos Bechamel, felii de caşcaval, piper si parmezan. Repeti acest procedeu  pana cand se termina ingredientele.

Ultimul rand de foi se unge din abundenta cu sos Bechamel si presari cascaval Sofia ras.

Toata aceasta minunatie de lasagna se pune la cuptor preincalzit si se lasa timp de 30-40 de minute.

Pofta buna!


Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia se lasa in tava sa se racoreasca putin, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise