Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta te poti bucura si tu de ei.

Timp pregatire
24 minute
Complexitate
ridicata
Mici ca la Buzau

Ingrediente

  • ceafa de vita
  • aceiasi cantitate de ceafa de porc
  • supa de oase
  • supa de usturoi
  • bicarbonat de sodiu
  • cimbru sau enibahar si coriandru pudra
  • sare

Mod de preparare

Carnea se toaca cu masina cu sita mijlocie. Din oase de vita sparte se face o supa deasa sarata normal. Usturoiul se zdrobeste bine si se pune sa dea in clocot in putina supa de oase. Se strecoara si se lasa sa se mai raceasca. Se incepe framantatul, care trebuie sa se faca cu multa rabdare si raspundere timp in care adaugam supa cate putin pana se inglobeaza. Pasta obtinuta trebuie sa fie omogena, carnea sa nu fie granulata si bine legata. Orientativ trebiue sa intre cam 1/4 cantitate supa la o cantitate de carne tocata. La sfarsit se potrivete din condimente si se pune bicarbonat de sodiu stins in supa. Pasta de mici nu trebuie sa prezinte scurgeri de zeama, aceasta dovedeste ca framantarea s-a facut insuficient.
Nu se recomanda folosirea de boia de ardei, ii schimba gustul. La un kilogram de carne tocata se folosesc 50g de usturoi. Cand framantarea este suficienta se pune pasta la macerat in punga de plastic la frigider, fara sa fie congelata, la temperatura de 3-5 grade. Dupa cel putin 24 de ore de macerare se trece prin palnie groasa si se portioneaza la latimea palmei si se aseaza pa platou care trebuie sa fie uns cu ulei. Cat se manipuleaza micii palmele trebuie sa fie umezite cu cu supa de oase sau apa rece. Se fac la jar de mangal nu prea iute, astfel ca micul sa fie patruns si nu parpalit.


Micii se servesc cu voie buna si cu prietenii, calzi, cu mustar sau cartofi prajiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Melcisori cu nuca si gem de macese
2
Prajituri

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Pilaf cu carne de cocos
3
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Chec pufos
5
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Parteneri
Clatite cu sunca si ciuperci
Bucataras.RO

Clatite cu sunca si ciuperci

Clatite, cu dragoste pregatite. Mie îmi plac clătitele, fie că sunt cu umplutură dulce ori sărată. Nu uitaţi...

Clatite cu sunca si ciuperci
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga