Mancaruri cu carne

Reteta Piept de pui in crusta de cascaval si nuca si orez cu rosii

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Piept de Pui la Gratar cu Sos Gorgonzola (Reteta Video)"
 
>
Piept de pui in crusta de cascaval si nuca si orez cu rosii este o mancare delicioasa. Crusta de cascaval si nuca ce imbraca puiul da o savoare minunata.

ingrediente

   1 piept de pui
   sare
   250 ml smantana grasa
   1 lingura ketchup
   1 catel usturoi
   patrunjel
   piper
   50 gr nuca macinata
   1 lingurita zahar
   100 gr cascaval afumat
Ingrediente pentru garnitura:
    
   1 ceapa
   ulei masline
   1 ardei kapia
   1 cana orez
   1 cana pasta de rosii
   2 cani apa
   150 ml vin alb demisec
   2 foi dafin
   sare
   piper

mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si-l taiem astfel incat sa obtinem 4-5 feliute nici prea groase nici prea subtiri. Presaram sare si lasam deoparte 10 minute. In acest timp amestecam smantana, ketchup-ul, usturoiul pisat, patrunjelul tocat, piperul, nuca macinata, zaharul si un praf de sare.



Ungem un vas termorezistent cu unt/ulei de masline, pieptul de pui il ungem cu amestecul de smantana si nuca, asezam feliile de piept de pui in vas, acoperim cu restul de amestec, acoperim vasul cu un capac si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute. Dupa acest timp presaram cascavalul ras si tot acoperit dam vasul la cuptor pentru inca 15 minute.



Pentru garnitura de orez cu rosii procedam astfel:



intr-un vas mai mare incingem uleiul de masline si calim ceapa tocata marunt. Adaugam cubuletele mici de ardei kapia, orezul si amestecand continuu, calim 2-3 minute. Adaugam vinul si cand s-a evaporat putin adaugam pasta de rosii si apa. Condimentam cu sare si piper, punem si foile de dafin, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa 20 minute. Nu lasati sa se evapore complet lichidul. Chiar daca mai are putin lichid puteti sa stingeti focul deoarece orezul va absorbi tot lichidul si se va mai umfla.

Pofta buna!



Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours


Pieptul de pui in crusta de cascaval si nuci se servete impreuna cu orezul cu rosii.

Incearca si Pui pe cartofi, la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de cascaval si nuca si orez cu rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.