Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec. Dup

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi

Ingrediente

  • 4-5 buc. piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana (facultativ)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper si verdeata dupa gust
  • 500 ml lapte (1
  • 5%)
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 2-3 cartofi/pe portie
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi

Mod de preparare

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec.

Dupa ce scade vinul, scoatem bucatile de carne afara si le pastram calde.

In vasul unde am prajit carnea, adaugam o lingura de faina, amestecam putin, dupa care stingem cu lapte. Condimentam dupa plac cu sare, piper, nucsoara + verdeturi tocate. Adaugam si pasta concentrata de tomate, se amesteca putin dupa care se adauga si smantana (facultativ). Se lasa sa traga un clocot usurel.

Se pun bucatile de piept in sos si se lasa sa traga la foc mic (la 1) inca 10-15 minute.

Acum pregatim garnitura (Acordeoanele din cartofi)

Spalam cartofii (alegem cei cu coaja fina/sau curatati) si ii crestam, dupa care ii punem in folie.

Peste fiecare cartof punem o bucatica de unt, felioare de ceapa, usturoi tocat, vredeata. Sarati si piperati.

I-am impachetat, apoi i-am dat in cuptorul neincalzit la 250 grade C timp de 35-40 minute.
Pieptul de pui in sos se serveste alaturi de 2-3 cartofiori/depinde de marime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola