Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec. Dup
Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec.
Dupa ce scade vinul, scoatem bucatile de carne afara si le pastram calde.
In vasul unde am prajit carnea, adaugam o lingura de faina, amestecam putin, dupa care stingem cu lapte. Condimentam dupa plac cu sare, piper, nucsoara + verdeturi tocate. Adaugam si pasta concentrata de tomate, se amesteca putin dupa care se adauga si smantana (facultativ). Se lasa sa traga un clocot usurel.
Se pun bucatile de piept in sos si se lasa sa traga la foc mic (la 1) inca 10-15 minute.
Acum pregatim garnitura (Acordeoanele din cartofi)
Spalam cartofii (alegem cei cu coaja fina/sau curatati) si ii crestam, dupa care ii punem in folie.
Peste fiecare cartof punem o bucatica de unt, felioare de ceapa, usturoi tocat, vredeata. Sarati si piperati.
I-am impachetat, apoi i-am dat in cuptorul neincalzit la 250 grade C timp de 35-40 minute.
Pieptul de pui in sos se serveste alaturi de 2-3 cartofiori/depinde de marime.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii