Mancaruri cu carne

Reteta Rulada Curcubeu

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 45m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 24-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Explozie de culoare si gust!!

ingrediente

4 portii

   1 piept mare de pui fara piele si os
   2 ardei kapia rosu
   1 legatura de marar verde
   1 legatura de patrunjel verde
   1 capatana mica de sfecla rosie
   fiarta un pic in apa cu sare
   5-6 catei de usturoi
   legume
   piper boape si macinat
   sare
   cimbrisor uscat
   un pic de rozmarin uscat
   ulei
   un paharel de vin alb sec
   3 feliute de cascaval
   cateva scobitori din bambus
   o bucata ata de bucatarie

mod de preparare

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,lipit' cu o bucata de cascaval, astfel formand buzunarelul din mijloc, cel cu verdeata.
Se sareaza, se condimenteaza si se pipereaza pieptul in exterior, dar si in buzunarele.
Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender cu un praf de sare, o lingura ulei, 2 catei de usturoi, ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare, piper si un strop de ulei de masline; la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta se dau la blender cu un praf de sare, un strop de ulei si un praf de piper, astfel obtinand 3 paste cremoase.
In primul buzunar introducem pasta de ardei cu un bastonas subtire de cascaval, la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval si in ultimul buzunarel, punem pasta de sfecla rosie si la fel ,un bastonas de cascaval. Eu am prins marginile cu scobitori de bambus. Cascavalul are rolul de a lega rulada.
Se strange cu grija, apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie, se asaza in tava mai inalta, se stropeste cu un pic de ulei, un praf de sare, cimbrisor si rozmarin uscat, cu Secretul Gustului Legume, se toarna vinul alb, se completeaza cu apa, se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi; acoperim cu folie de aluminiu sau capac (eu am avut tava yena cu capac) si dam la cuptor cca. 25 de minute, apoi descoperim si lasam sa se rumeneasca frumos. Se scoate pieptul afara, taiem si scoatem ata de bucatarie, indepartam scobitorile si punem deasupra felii de cascaval, mai dam 5 minute la cuptor sa se topeasca cascavalul pe piept, apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste, in 3 fasii egale, presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper sa mai lasam 5 minute. Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic. Este delicioasa, plina de culoare si arome!!

Pofta buna!

Incearca si Cotlete de pui cu pesmet
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Curcubeu" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.