Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc ustur
Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc usturoiul si ceapa. Se ia o forma dreptunghiulara si se unge cu ceva unt, iar untul ramas se freaca bine cu un mixer. Ficatul de pui si ceapa se fac piure apoi se amesteca cu untul si se adauga sare si piper. Se pune aceasta compozitie in forma unsa. Se acopera cu folie apoi se pune 24 ore la rece. Gelatina se inmoaie in apa rece. Jeleul se incalzeste pana s-a topit apoi se adauga gelatina dupa care se ia de pe foc.
A doua zi se spala bine salata si se taie bucati, se scoate ficatul din forma si se taie felii. Se aranjeaza pe farfurii ficatul si aspicul. Se face o Vinaigrette din ulei, vin, otet, sare si piper cu care se tropeste salata. Ciupercile fierte se taie felii si se stropesc cu Vinaigrette, se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi alaturi de cativa samburi de pin.
Se serveste cu paine prajita sau bagheta.
Reteta Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii