Carnea de iepure este o carne alba si are cel mai mic nivel de colesterol, grasimi saturate, calorii si sodiu, insa are cel mai mare nivel de proteine. Chiar daca iepurele este o carne alba, frageda, mie imi place sa-l las de pe o zi pe alta intr-o marinada cu vin, plante aromatice si mirodenii. Am optat de data asta pentru o tocana, nimic sofisticat, cu verdeturi si arome imbietoare
Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un castron mare, am adaugat vinul si 1 lingura de sare cu verdeturi. Am amestecat putin sa se topeasca sarea si sa se distribuie, am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 24 ore.
Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, punem uleiul la incins. Taiem ceapa rosie marunt si o calim. Adaugam ceapa verde taiata bucati nu foarte mici si o calim si pe aceasta. Adaugam ardeiul iute taiat in bucatele( ardei iute adaugati cat de piscacioasa va place mancarea), apoi vine randul conservei cu rosii si pastei de gogosari.Amestecam si lasam sa dea in clocot. Leurda o taiem fasii, iar patrunjelul tocat marunt.Adaugam verdeturile la mancare, amestecam, asezonam cu sare cu verdeturi si piper proaspat rasnit. La final adaugam si pulpele de iepure si lasam sa dea in clocot.
Transferam tocana intr-un vas termorezistent, subtiem tocana cu un pahar din vinul de la marinada, acoperim vasul cu capac si dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora si 30 minute.Dupa 1 ora dupa ce a stat tocana in cuptor am adaugat bacon taiat cubulete si prajit in tigaia fara ulei. Este optional, eu l-am adaugat doar pentru aroma, pentru gustul de afumat…Am mai lasat inca 30 minute la cuptor si a fost gata. Carnea este extrem de frageda, se desprinde usor de pe os, iar de gust nu va mai spun cat este de bun…Se serveste cu garnitura preferata, noi am optat pentru piure de cartofi. Sa va fie de folos!!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcMulțumesc Laura pentru formă, mulțumesc Lavinia pentru inspirație! Un dulce foarte savurat înainte de 1989, se pare că...
Nuci umplute cu cremă de cacao și nucăIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii