Mancaruri cu carne

Reteta Tocana de iepure

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h:30m 
simona72 postat de
Postat pe: 07-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Carnea de iepure este o carne alba si are cel mai mic nivel de colesterol, grasimi saturate, calorii si sodiu, insa are cel mai mare nivel de proteine.
Chiar daca iepurele este o carne alba, frageda, mie imi place sa-l las de pe o zi pe alta intr-o marinada cu vin, plante aromatice si mirodenii. Am optat de data asta pentru o tocana, nimic sofisticat, cu verdeturi si arome imbietoare

ingrediente

4 portii

   4 pulpe de iepure
   2 linguri ulei de masline extravirgin
   1 ceapa rosie
   1 legatura ceapa verde
   1 conserva rosii cubulete in suc propriu
   1 legatura leurda
   1 legatura patrunjel proaspat
   ½ ardei iute rosu
   2-3 linguri pasta de gogosari
   Piper proaspat rasnit
   Optional: 100 gr bacon
Pentru marinarea carnii:
   500 ml vin alb demisec
   Sare roz de Himalaya cu verdeturi de Provence

mod de preparare

Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un castron mare, am adaugat vinul si 1 lingura de sare cu verdeturi. Am amestecat putin sa se topeasca sarea si sa se distribuie, am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 24 ore.
Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, punem uleiul la incins. Taiem ceapa rosie marunt si o calim. Adaugam ceapa verde taiata bucati nu foarte mici si o calim si pe aceasta. Adaugam ardeiul iute taiat in bucatele( ardei iute adaugati cat de piscacioasa va place mancarea), apoi vine randul conservei cu rosii si pastei de gogosari.Amestecam si lasam sa dea in clocot. Leurda o taiem fasii, iar patrunjelul tocat marunt.Adaugam verdeturile la mancare, amestecam, asezonam cu sare cu verdeturi si piper proaspat rasnit. La final adaugam si pulpele de iepure si lasam sa dea in clocot.
Transferam tocana intr-un vas termorezistent, subtiem tocana cu un pahar din vinul de la marinada, acoperim vasul cu capac si dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora si 30 minute.Dupa 1 ora dupa ce a stat tocana in cuptor am adaugat bacon taiat cubulete si prajit in tigaia fara ulei. Este optional, eu l-am adaugat doar pentru aroma, pentru gustul de afumat…Am mai lasat inca 30 minute la cuptor si a fost gata. Carnea este extrem de frageda, se desprinde usor de pe os, iar de gust nu va mai spun cat este de bun…Se serveste cu garnitura preferata, noi am optat pentru piure de cartofi. Sa va fie de folos!!
Incearca si Piept de pui in staniol
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.