Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul incalzit, sarea, zaharul si lap
Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul incalzit, sarea, zaharul si laptele. Se adauga faina, galbenusurile, se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma. Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de budinca unsa si presarata cu pesmet, se presara brinza si se acopera cu cealalta jumatate. Se unge cu unt, se presara putin pesmet si se da la cuptor pina se rumeneste
Se serveste calda. Se poate servi aceasta budinca si cu sos de rosii.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii