Cartofii bavarezi in bere vor fi cu atat mai deliciosi, cu cat raman mai mult la rece inainte de a fi prajiti. Cele 2 tipuri de ceapa care se prajesc impreuna cu cartofii adauga un plus de aroma si savoare.
Fierbe cartofii in coaja in apa cu sare, pentru 15 de minute, pana sunt fragezi cand sunt taiati cu cutitul. Lasa-i sa se raceasca si pune-i la frigider pana a doua zi.
Taie cartofii in cuburi si amesteca uleiul de masline, otetul balsamic si mustarul intr-un bol mic. Incalzeste 3 linguri de ulei intr-o tigaie, al foc mediu. Adauga jumatate din cantitatea de cartofi si sareaza dupa gust. Soteaza cartofii pana cand incep sa se rumeneasca, amestecand continuu. Adauga 3 linguri de bere si jumatate din cantitatea de ceapa si mai gateste pana cand berea se evapora. Redu flacara la mic si mai prajeste pana cand cartofi sunt maronii la margini, aproximativ 5 minute. Toarna jumatate din cantitatea de vinegreta de otet in tigaie si amesteca bine sa se omogenizez. Ia tigaia de pe foc, sareaza si pipereaza dupa gust.
Repeta procedeul pentru cartofii ramasi, apoi adauga-i pe toti intr-un bol si serveste-i cu rondele de ceapa.
Cartofii bavarezi (in bere) se servesc calduti, cu rondele de ceapa.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor.
Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarponeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii