Cartofi scazuti cu usturoi

Se curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata usturoiul, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi scazuti cu usturoi

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • o jumatate de ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata usturoiul, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se lasa la incins, la foc mic. Se adauga ceapa si se lasa la calit pana devine lucioasa. Apoi se presara putina boia si se amesteca. Se pun cartofii si se toarna apa cat sa-i acopere. Se adauga usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se lasa la fiert, la foc mediu, pana ce apa scade, iar cartofii sunt fierti si se sfarma putin.


Se servesc calzi.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci