Nu am mai pregătit de mult timp acest fel de mâncare şi mi-era dor de aceşti cartofi fierţi în coajă, apoi umpluţi. De data aceasta i-am umplut cu brânză, ou, smântână, cabanos şi afumătură de casă
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc.
Miezul din cartofii scobiţi mai devreme se pasează cu o fuculiţă şi se amestecă într-un castron mai mare împreună cu brânza rasă, ouăle, smântână ş sare după gust.
Afumătura de casă se taie feliuţe mici, iar cârnatul cabanos - rondele.
Cartofii se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se pun în fiecare cartof câteva feliuţe de afumătură de casă, apoi se umple cartofii cu amestecul de brânză. Se decorează cu rondele de cârnat.
Pentru că rămâne destul amestec de brânză , acesta se pune în tavă lângă cartofi, însă se va coace mai repede decât cartofii, aşa că nu uitaţi să îl scoateţi mai devreme.
Se dau cartofii la cuptor la foc mic până se rumenesc (aprox 40 de minute).
Timp de pregătire: 1h
Timp de coacere: aprox 40min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/cartofi-umpluti-cu-branza-si-afumatura.html
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii