Musaca de cartofi cu pui este o reteta delicioasa de straturi de cartofi si carne de pui la cuptor.
Cartofii curățați se taie felii de cca.1-2 cm si se fierb 15 minute in apa ușor sărata.
Ceapa se toaca și se înăbușe câteva minute împreună cu ardeiul.Se adaugă pasta de roșii și carnea tocata împreună cu o cana de apa. Se acoperă si se lasă la fiert 15 minute.Se adaugă mărarul, sare și piper
Intr-o tava mai înaltă unsa se așează un prim strat din cartofii fierți pe jumătate.Se pune 1/2 din carne, un alt strat de cartofi,unul de carne și ultimul de cartofi.
Se bate oul, se amesteca cu laptele, branza si putin piper si se toarna peste ultimul strat de cartofi.
Se da la cuptor 50-60 minute pana se rumeneste.
Imi plac la aparatul Philips Multicooker functia de menținere a preparatelor la cald ceea ce permite servirea oricând a mesei dar si existenta valvei ajustabile pentru presiune care permite păstrarea propietatilor nutritive ale legumelor.
Musacaua de cartofi cu pui se serveste calda cu smantana adaugata individual.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii