Placinta ciobanului

Placinta ciobanului este o mancare cu cartofi deosebita. Pentru aceasta reteta culinara va trebuie 700 gr carne tocata vita si cam 8 cartofi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta ciobanului

Ingrediente

  • In reteta originala se foloseste carne de miel
  • eu am preparat-o cu carne tocata de vita.
  • .................................................................
  • 700 gr carne tocata vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 7-8 cartofi potriviti
  • 50 ml ulei
  • 1/2 ardei iute
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 1 lingura boia dulce
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri apa plata

Mod de preparare

Placinta ciobanului este o mancare cu cartofi deosebita. Pentru aceasta reteta culinara trebuie  sa taiati julien ceapa si ardeiul, iar morcovii cubulete.
Se calesc legumele in ulei 2 minute ,apoi adaugam carnea tocata si calim totul,amestecand des, 20 minute.
Presaram cimbru si boia dulce si stingem cu 2 linguri de apa plata si mai lasam pe foc 10 minute.
Cartofii (curatati ) se spala, se taie cubulete si se fierb in apa si un praf de sare, pana se inmoaie bine pentru a fi pasati. Se aduna spuma care se formeaza.
Dupa zdrobire, se amesteca cu margarina, un praf de delikat si se subtiaza cu 2 linguri de lapte sau 2 linguri de apa in care au fiert cartofii.
Intr-un vas special pentru cuptor,asezam carnea calita cu legumele, iar deasupra sprituim piureul de cartofi.
Introducem la cuptor pentru 20 de minute.


Placinta ciobanului se serveste calda alaturi de o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise