Mancaruri cu ciuperci

Reteta culinara Zbârciogi cu smântână

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Didina Sava postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Zbârciogii cu smântână este o ciulama de ciuperci deosebit de gustoasa, usor de facut dar rara intrucat acesti bureti de padure ii putem culege in luna aprilie din paduri.

ingrediente

   1kg de zbârciogi
   400 grame smântână
   3 cepe mari
   23 linguri de ulei
   o mana usturoi verde
   patrunjel verde o legatura
   2 linguri de faina
   sare, piper

mod de preparare

Zbârciogii cu smântână este o ciulama de ciuperci deosebit de gustoasa, usor de facut dar rara intrucat acesti bureti de padure ii putem culege in luna aprilie din paduri. Zbârciogii sunt primii bureti comestibili care apar in padurile de foioase de la noi doar primavara, si ii gasesti doar cateva zile,asta in cazul in care au fost ploi abundente.Aceasta mancare este specific moldoveneasca de la Pascani pana la Vatra Dornei, adica locuri cu paduri unde cresc astfel de bureti.
Se curata zbârciogii, se spala in mai multe ape, si se taie bucati potrivite cu cutitul. Se taie ceapa maruntel, verdeata si usturoiul verde si se pun la inmuiat inabusit in ulei cu putina apa si sare. Cand sunt gata se adauga zbârciogii si se continua fierberea. Smantana se amesteca cu faina si se adauga peste zbârciogi. Se potriveste de sare si piper si se mai fierbe pana mancarica scade suficient.


Zbârciogii cu smântână se consuma cald cu mamaliga.




Sursa acestei retete este blogul culinar Forumul Prieteniei.

Incearca si Biftec cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Zbârciogi cu smântână" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu ciuperci

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite