Caracatita cu orez este o mancare usoara, o mancare delicioasa cu fructe de mare, potrivita pentru cina.
Se spala tentaculele de caracatita si se taie in segmente de 6-8 cm (cat degetul aratator).
Intr-o cratita mai inalta sau in wok se calesc in uleiul incins tentaculele taiate si usturoiul cateva minute pana se arameste usturoiul. Se adauga cana de vin rosu si se lasa la fiert pana scade sosul la jumatate (~ 15min). Se adauga orezul si cele 2 cani de apa, sarea si condimentele si se acopera cu capac. Se lasa sa fierba la foc mic pana cand orezul absorbe tot sosul. Amestecati din cand in cand.
Se serveste calda cu muraturi si un pahar de vin. Pofta buna !
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseam reusit sa fac si savarine,au iesit foarte bune,siropul a fost exact ca cel din cofetarie,nu foarte dulce cum imi place...
SavarinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii