Dovlecei cu branza de oaie si smantana

Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se ame

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg dovlecei
  • 1 legatura de cimbru verde
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g branza de oaie
  • 2 cutii de smantana
  • 4 oua
  • sire
  • piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele

aproximativ de aceeasi marime si grosime.

Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se amesteca bine cu cimbrul tocat marunt, sare si piper.

Se pun rondelele de dovlecei intr-un vas termorezistent, alternand un strat de dovlecei cu unul de branza data pe razatoare.

Intr-un castron, se bat ouale, se adauga usturoiul, cimbrul si se toarna totul peste dovlecei.

Se coace la foc potrivit, circa 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi ca fel principal, insotit de salata sau ca garnitura pentru fripturi.
Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci