Iahnie de fasole

Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece. Dupa 10-15 minute, socotite de la primul clocot, se strecoar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 3-4 cepe mari
  • 3-4 morcovi
  • 250-300 g slanina afumata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 fir de cimbru
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece.

Dupa 10-15 minute, socotite de la primul clocot, se strecoara.

Intre timp, se taie slanina felii de 2 cm grosime, se rumeneste pe ambele parti, in putin ulei incins, apoi se aseaza pe o farfurie.

In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga morcovii, taiati rondele subtiri.

Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga pasta de rosii, sare si piper dupa gust, cimbrul si foaia de dafin.

Apoi se adauga fasolea.

Se amesteca totul, se mai toarna putina apa fierbinte, se asaza deasupra feliile de slanina, se acopera cratita si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana cand boabele de fasole se inmoaie bine.
Se serveste cu muraturi sau varza acra, tocata marunt.

Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc