Mancaruri cu legume

Mancare de dovleac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura, apoi se spala in apa rece

ingrediente

   2
   5 kg dovleac
   3 dkg sare
   10 dkg untura
   15 dkg faina
   5 dkg ceapa
   1 legatura marar
   2 dl otet (cu concentratia de 10%)
   3 dl smantana
   2 dkg zahar
   5 dkg ardei iute
   Se recomanda 2l de supa in care au fiert oase)
Pentru supa de oase:
   40 dkg oase de porc
   20 dkg morcovi
   20 dkg patrunjel (radacina)
   10 dkg telina
   Cantitatea de lichid recomandata
   4l

mod de preparare

Cele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura, apoi se spala in apa rece si se da pe jilau de-a lungul dovleacului, apoi se sareaza. Dupa un timp se stoarce.


Ceapa se curata si se taie marunt. Mararul se spala bine, se taie coditele si se toaca marunt. Ceapa se caleste in untura, doar un pic, se pune dovleacul stors, se amesteca si se lasa sa fiarba acoperit cu un capac pana cand se inmoaie un pic, apoi se pune mararul, putin otet si supa de oase.


Se face o ingrosare din smantana, care se adauga la dovleacul preparat trecand-o printr-o sita, se adauga sare si zahar dupa gust. Se mai fierbe la foc potrivit. Se poate pune si putina boia de ardei. Smantana poate fi inlocuita si cu frisca.



Alte retete recomandate
Incearca si Spanac gratinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite