Se curata telina, se taie cubulete si se rumeneste usor in putin ulei. Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit. In uleiul ramas se calesc cepele,
Se curata telina, se taie cubulete si se rumeneste usor in
putin ulei. Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.
In uleiul ramas se calesc cepele, taiate solzisori.
Separat, se pune la fiert vinul alb, bulionul, boabele de piper si foaia de dafin. La acest amestec se adauga telina, ceapa si maslinele. Se toarna atata apa, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba pina ce telina s-a inmuiat, iar sosul este suficient de consistent.
Dupa gust, se mai adauga sare. La sfarsit, se presara pa-
trunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare de mancaruri cu legume:
Mancare cu spanac
Mancare de sparanghel
Mancare din mazare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii