MAZARE LA CUPTOR CU MORCOVI SI CARTOFI PENTRU VEGETARIENI

Se curata si spala morcovii, cartofii si ceapa. Se pune mazarea 15 minute in apa rece ca sa se fragezeasca si sa isi pierda izul de conservant. Cartof

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
MAZARE LA CUPTOR CU MORCOVI SI CARTOFI PENTRU VEGETARIENI

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi tip carotte medii
  • 1 ceapa rosie de apa
  • 300 gr mazare conservata
  • 100 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 ceasca ulei
  • 500 ml apa plata/fiarta
  • marar
  • patrunjel uscate
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Se curata si spala morcovii, cartofii si ceapa. Se pune mazarea 15 minute in apa rece ca sa se fragezeasca si sa isi pierda izul de conservant.

Cartofii se taie felii, morcovii rondele cat mai subtirele, ceapa se desface foaie cu foaie fara a se taia. Branza se taie cubulete. Dupa cele 15 minute se spala sub jet de apa mazarea si se lasa la scurs.

In tava care merge la cuptor se pune uleiul, se aseaza felii de cartofi, apoi mazarea peste feliile de cartofi, ceapa, cubuletele de branza si deasupra rondelele de morcovi si inca un rand de felii de cartofi deasupra. Se bate oul bine cu laptele si se toarna pe deasupra, se aduaga verdeata, sarea, si apa.

Se tine la cuptor la foc mediu pana ce scade toata apa si cartofii s-au rumenit.
Se serveste ca atare sau cu smantana, fie rece sau cald, drept garnitura sau fel principal.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci