Mancaruri cu legume

Reteta Placinte cu cartofi, de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinte cu branza in tigaie (reteta video)"
 
Placinte cu cartofi, de post se fac in mai putin de o ora. Pentru aceasta reteta de placinte ai nevoie de cartofi, drojdie, faina, ulei, zahar si sare. Placinta cu cartofi se poate consuma atat calda cat si rece.

ingrediente

Aluat:
   * 500 g faina
   * 300 ml apa calduta
   * 10 g drojdie uscata/25 g proaspata
   * 2 lingurite sare
   * 1 lingurita zahar
Umplutura:
   * 700 g cartofi
   * 2 linguri ulei
   * sare
   piper

mod de preparare

Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare! Trebuie sa fiarba foarte bine; se scurg de apa, se paseaza ca pentru piure, se amesteca cu sare, piper si ulei.
Asamblare:
Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi. Pe jumatate din foaie se intinde umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta, pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.


Placintele cu cartofi de post se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi! Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.

Incearca si Tocana de legume cu cartofi si varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi, de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.