Ragout de conopida

Cartofii se curata, spala, injumatatesc si se pun cca. 20 min. la fiert. Se curata conopida, se spala, se imparte in buchetele mici si se pune la fier

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. cartofi
  • sare
  • piper alb
  • o conopida ( cca. 1
  • 2 kg)
  • 4 linguri de unt sau margarina
  • 4 linguri faina
  • 1/4 l. lapte
  • 4 oua
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • o legatura de usturoi verde
  • 1-2 lingurite supa de legume

Mod de preparare

Cartofii se curata, spala, injumatatesc si se pun cca. 20 min. la fiert. Se curata conopida, se spala, se imparte in buchetele mici si se pune la fiert cca. 8-10 min. Se stoarca zeama de pe conopida si se opresc cam 1/2l din ea. Conopida se lasa sa se scurga.

Se incinge untul , se pune faina. Zeama de pe conopida cu laptele se pune peste si se amesteca incontinuu ca sa nu se faca cocoloase. Se fierbe cca. 5 min.

Se fierb ouale pe jumatate, ca sa nu fie prea tari. Se spala verdeturile si se taie marunt dupa care se amesteca in sosul de mai sus impreuna cu supa de legume si piperul.

Conopida se pune in sosul fierbinte si se incalzeste. Se scurg cartofii. Ouale se lasa la racit si spoi se taie in jumatate si se aseaza impreuna cu conopida si sosul intr-un bol. Cartofii se servesc langa ragout.
Se poate orna cu verdeata tocata marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise