Conopida curatata, spalata si rupta in buchetele se pune la fiert in apa sarata. Se incalzeste untul intr-o cratita si se adauga faina . Se amesteca r
Conopida curatata, spalata si rupta in buchetele se pune la fiert in apa sarata.
Se incalzeste untul intr-o cratita si se adauga faina . Se amesteca repede atat cat sa inglobeze grasimea. Se stinge cu laptele fierbinte si se fierbe un sos bechamel grosut caruia i se potriveste gustul cu sare, piper si nucsoara.
Conopida se scurge de apa (sa fie fiarta mai "al dente").
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se incorporeaza in sosul bechamel, se adauga albusurile si se amesteca cu miscari verticale.
Se pregateste o forma termorezistenta ungand-o cu unt si tapetand-o cu pesmet si se toarna in forma o cantitate din bechamelul cu oua, suficient cat sa acopere fundul acesteia.
Deasupra stratului de bechamel se aseaza buchetelele de conopida.
Se acopera cu restul de sos si se presara cu pesmet.
Se introduce vasul la cuptorul preincalzit la 190 de grade.
Cand se rumeneste (aproximativ jumatate de ora) se poate servi ca atare sau se poate presara cu cascaval si reintroduce cateva minute in cuptor pentru gratinare.
Eu am pus niste felioare de cascaval in loc de cascaval ras, ma cam grabeam.
Pofta buna!
Reteta Soufle de conopida a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete cu conopida gasiti aici:
Conopida poloneza,
Conopida cu parmezan,
Conopida cu brinza

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii