Rosii gustoase umplute cu orez

Rosiile umplute cu orez sunt o varianta excelenta de mancare pentru zilele de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rosii gustoase umplute cu orez

Ingrediente

  • 6-7 rosii
  • 150 g orez cu bobul rotund
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml supa strecurata de legume sau apa calda
  • patrunjel si marar verde
  • frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Speli rosiile, tai un capacel deasupra fiecaruia, scoti miezul cu grija si le lasi cu gura in jos, sa se scurga de zeama. Miezul scos il pastrezi. Intre timp tai ceapa marunt, o calesti in ulei bine incins pana se inmoaie, adaugi orezul ales, spalat bine si scurs si il calesti impreuna cu ceapa, amestecand mereu, pana se rumeneste usor. Adaugi pulpa de rosii mixata si lasi sa fiarba cateva minute, apoi iei tigaia de pe foc. Condimentezi orezul cu ierburi aromate, sare, piper dupa gust, apoi umplii cu el rosiile, lasand loc orezului sa se umfle la fiert.
Asezi rosiile umplute intr-un vas incapator, le acoperi cu capacele, torni in vas supa de legume sau apa calda, presari putina sare si piper, stropesti cu putin ulei si le lasi la fiert aproximativ 40 minute.


Rosiile umplute cu orez se servesc reci, stropite cu sosul din cratita si garnisite cu frunze parfumate de busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci