Codul se lasa la decongelat cateva ore. Evitati decongelarea lui fortata.
Pe o farfurie intinsa puneti cele 3 linguri de curry macinat, un praf bun de sare si unul de piper macinat. Amestecatile si formati un pat de condimente, prin care tavaliti foarte bine file-ul de cod, pana cand ati condimentat pe toata suprafata.
Intr-o tigaie, de preferat anti-aderenta, puneti cele 5 linguri de ulei de masline si dati la foc mediu. Adaugati in tigaie cubul de unt si aplecati tigaia pana cand untul se topeste si e cuprins de ulei.
File-ul de cod se prajeste in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste bine. Evitati sa stropiti pestele cu ulei din tigaie, deoarece veti “spala” si condimentele. Pestele se intoarce cu grija, deoarece daca file-ul e subtire, se va rupe. Se poate folosi o paleta mare pentru intors.
Cand este gata, scoateti codul pe un servetel de hartie, ca sa se scurga surplusul de ulei.
Codul se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara cu patrunjel tocat. Se stoarce putina zeama de lamaie deasupra, apoi se poate servi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Acest file de cod cu curry se serveste cald, cu patrunjel verde tocat si stropit cu zeama de lamaie, alaturi de diverse garnituri.
Noi l-am servit alaturi de piure de cartofi facut cu 50 g unt si 3-4 linguri de lapte batut.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe