Mancaruri cu peste

Reteta Plachie de pastrav

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 1h 
carla27carla postat de
Postat pe: 24-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Plachie de peste"
 
>
Se poate face si la sarbatori si la dezlegarile la peste

ingrediente

4 portii

   2 Pastravi
   2 cepe rosii
   1 ceapa alba
   2 ardei kapia rosii
   2 rosii mari
   10 rosii cherry
   4 catei de usturoi
   4 lingurite ulei de masline
   100 ml vin alb
   2 foi de dafin
   1 legatura frunze de patrunjel
   1 cutie mica pasta de rosii
   sare
   piper

mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul kapia feliute subtiri, rosiile felii si usturoiul felite subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune pe foc sa se incinga,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si usturoiul tocat si se lasa sa se inabuse.


Cand sunt bine inabusite se adauga pasta de rosii dizolvata intr-un pic de apa.


Se lasa sa dea cateva clocote si se potriveste de sare si piper. Intr-o tava rezistenta la caldura se pune pastravul condimentat cu sare si piper, se adauga peste pastrav legumele inabusite, foile de dafin si rosiile cherry si vinul alb.


Se da la cuptor la foc mediu circa 30 de minute. Se scoate din cuptor si se presara patrunjel verde tocat. Se serveste cald si cu mamaliga.

Incearca si Calmar marinat si salata de fructe de mare
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.