Mancaruri cu vanat

Reteta Friptura de rata salbatica cu vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru friptura de rata salbatica cu vin se curata rata, se parleste si se sterge cu o carpa uscata. Se face o marinata din otet, foi de dafin, ceapa, piper si sare.

ingrediente

   1 rata
   100 g slanina
   1 lingura unt
   1 lingurita patrunjel verde tocat
   sare
   1 paharel cu vin
Pentru marinata:
   1 pahar otet
   2 frunze de dafin
   1 ceapa mica
   10 boabe piper
   sare.

mod de preparare

Pentru friptura de rata salbatica cu vin se curata rata, se parleste si se sterge cu o carpa uscata. Se face o marinata din otet, foi de dafin, ceapa, piper si sare. Se fierbe si, cum clocoteste, se opareste rata. Se acopera si se lasa sa stea o ora. Se sterge din nou bine cu carpa, se pune inauntru ficatul, o bucatica de unt si cateva frunze de patrunjel. Se impaneaza cu slanina, fasii foarte mici, care se introduc numai la suprafata. Se asaza in tava cu putina untura, la foc iute, si se unge in timpul friptului. Dupa ce s-a scos rata din tava, se adauga un paharel de vin si se lasa sosul sa mai dea cateva clocote. Se trece prin sita si se serveste in sosiera.


Friptura de rata salbatica cu vin se serveste cu garnitura de legume si cu sosul din tava.

Incearca si Muschi tocat din carne de cerb cu aspic
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata salbatica cu vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.