Friptura simpla de fazan este o mancare de carne delicioasa. Printre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie tinut cateva zile dupa ce a fost vanat.
Friptura simpla de fazan este o mancare de carne delicioasa. Printre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, inainte de a fi pregatit. Durata aceasta de fezandare (fragezire si maturare) depinde insa de vreme si de temperatura. Pe timp umed si calduros nu trebuie tinut mai mult de trei zile. Pe timp racoros se poate pastra si o saptamina. In orice caz, se pastreaza vanatul cu penele, la un loc bine ventilat si, fie ca se tine 3 — 4 zile, fie ca se tine o saptamana, nu trebuie lasat niciodata pana ce capata un miros greu.
Un fazan cu miros neplacut nu mai este bun de pregatit. Penele se curata in ultimul moment. Se indeparteaza capul, labele si intestinele. Nu se spala, se parleste numai la flacara si se sterge cu o carpa uscata, atat pe dinafara, cat si inauntru. Se impaneaza sau se inveleste in felii subtiri de slanina. Se frige la tava sau la frigare, intocmai ca potarnichia.
Friptura de fazan se serveste calda cu garnitura de cartofi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii