Mancaruri cu vanat

Reteta Iepure cu castane

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface coaja. Apoi le invelim intr-un

ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane:
   200 g castane (nu pasta!)
   1 buchetel de patrunjel
   2 buc.de sira spinarii de iepure(gata pregatite
   cu os
   de 60 g)
   1 ruda (125 g) de unt cu usturoi
   2 oua
   4 linguri cu varf de pesmet
Pentru sos:
   250 g gem de macese
   2 dl supa de legume din cubulet
   3 cuisoare
   1 lingura de zahar

mod de preparare

Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface coaja. Apoi le invelim intr-un servetel de bucatarie, le lasam sa stea asa cateva minute si le curatam cojile. Castanele se fierb in apa din belsug, timp de 20 de minute pana se inmoaie si le strecuram. Clatim patrunjelul si il maruntim. Spalam carnea si o taiem pe langa os, pe ambele parti, la aprox. 3 cm. Frecam cu sare si piper afar si inauntru. Zdrobim castanele. Amestecam 60 g unt cu oua, pesmet, castanet si patrunjel, pana devine cremoasa. Aszonam cu sare, piper,si o parte o punem in cavitatile facute in carne. Cu restul ungem carnea. Incingem cuptorul la 220 grade. Ungem tava cu 20 g de unt cu usturoi, iar restul de unt il prelucram cu faina. Culcam carnea in tava si o prajim in cuptor aprox. 15 de minute, ultimele 3 minute comutam pe grill, daca avem. Oprim cuptorul si lasam carnea in cuptor. Intre timp pregatim sosul. Amestecam gemul de macese cu supa de legume, cu cuisoare, fierbem timp de 5 minute. Scoatem cuisoarele si adaugam in portii mici, faina cu unt. Sosul il asezonam cu sare si zahar, apoi mai fierbem aprox. 5 minute.
Alte retete recomandate:





Sparanghel cu sunca


Ciuperci umplute
Incearca si Mincarica orientala din carne de vinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu castane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.