Potarnichi cu smantana si ceapa

Pentru potarnichile cu smantana si ceapa se curata potarnichile ca pentru fript. Se pun la cuptor in tava cu putin unt si ceapa taiata felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 potarnichi
  • 1 lingura unt
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru potarnichile cu smantana si ceapa se curata potarnichile ca pentru fript. Se pun la cuptor in tava cu putin unt si ceapa taiata felii. Se intorc pe amandoua partile si se tin pana incep sa se rumeneasca. Separat, intr-o cratita, se pun pe foc potrivit smantana amestecata cu un praf de faina, unt, sare si piper. Focul nu trebuie sa fie prea mare, pentru ca smantana sa nu se taie. Cand clocotesc, se toarna peste potarnichi, se mai lasa 1/4 ora la cuptor si se uda cu sosul de smantana. Inainte de a servi se taie fiecare potarniche in patru.  Se poate adauga la smantana o lingurita de zeama de lamaie.


Potarnichile cu smantana se servesc foarte fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci