Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita.
Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita. Peste potarnichi se toarna zeama de carne, se mai pune sare, boabe de piper, condimente si se lasa la fiert. Separat, se curata o varza, se spala, se taie in patru si se pune la fiert intr-un vas cu apa clocotita, impreuna cu slanina sarata, untura, morcovii si guliile. Se lasa apoi sa fiarba 40-50 minute si se strecoara. Se unge o forma cu unt si se asaza la fund, un rand de morcovi si gulii taiate, iar pe margine se asaza bucati lungi de slanina. Varza se pune in forma intr-un strat gros. In mijlocul verzei se lasa un gol, in care se pun potarnichile fierte, taiate in patru sau intregi. Se acopera cu varza ramasa si se indeasa bine. In vasul in care a fiert carnea se pune putina zeama de carne, amestecand-o cu sosul ramas, apoi se strecoara prin sita peste potarnichile cu varza. Se lasa in cuptor 30 de minute sa fiarba bine,
Se serveste calda.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Curcan umplut
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu tot carnivora raman,aperitivul asta nu l-am facut pentru mine,doar l-am gustat.Nu-i rau,e chiar bun...dar tot mai buna-i...
Aperitiv cu dovlecel si soiaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii