Sitari in vin

Sitarii curatati se pun la rumenit in putin unt. Apoi se scot si se desfac picioarele, pieptul si aripile. Se pun bucatile de carne intr-un vas cu un

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 sitari
  • 35 gr unt
  • 1 pahar zeama de carne
  • sare
  • piper
  • 1 pahar mic cu vin alb
  • zeama de la 1 jumatate lamaie

Mod de preparare

Sitarii curatati se pun la rumenit in putin unt. Apoi se scot si se desfac picioarele, pieptul si aripile. Se pun bucatile de carne intr-un vas cu unt, cu putina zeama de carne, sare si piper. Se lasa apoi pana da in clocot, pe foc mic. In vasul in care s-au rumenit bucatile, se pun maruntaiele si carcasa, un pahar mic de vin alb, putina zeama de carne si putina zeama de lamaie. Se lasa la fiert aproximativ 20 de minute, apoi se trece prin strecuratoare si se lasa sa scada. Sosul se adauga peste bucatile prajite si se mai lasa la foc mic, putin.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan Rulada de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc