Sote de sitari

Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne concentrata, la fiert. Bucatile d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 sitar
  • 2 linguri unt
  • 500 gr ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar zeama de carne
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne concentrata, la fiert. Bucatile de sitar se calesc in unt fierbinte, se sareaza, apoi se pipereaza si se lasa la fiert inabusit aproximativ 10 minute. Se scrug apoi si se calesc in untul ramas 500 gr ciuperci feliate, peste care se toarna un pahar de vin alb. Se lasa totul la fiert, apoi se scot si se pun langa bucatile de carne. Se pun in sos intestinele tocate, se lasa sa mai dea 2- 3 clocote, apoi se adauga o lingura de unt si putina zeama de lamaie. Dupa aceea se trece totul prin sita si se toarna sosul peste sitar si ciuperci.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Ciuperci umplute Rulada de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise