Mancaruri cu vanat

Reteta Spinare de caprioara

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Prajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si condimenteaz-o cu sare si pipe

ingrediente

   1 spinare de caprioara (in jur de 1
   6 kg) fara pielita si ligamente
   1 ceapa taiata cuburi
   50 g telina taiata cuburi
   1 morcov taiat cuburi
   boabe de ienupar
   3 linguri ulei
   sare
   piper
   200 ml vin rosu
   400 ml frisca
   gem de afine
   2 pere Vilmos
   200 ml vin alb dulce
   sucul de la o lamaie

mod de preparare

Prajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si condimenteaz-o cu sare si piper. Prajeste-o in cuptor la 180-200 C°, in jur de 45 de minute. Cand este gata scoate carnea, fierbe legumele ramase in tava cu vin rosu si 2 linguri de gem de afine. Dupa ce le-ai strecurat, ingroasa cu frisca si condimenteaza cu sare si piper. Intre timp spala perele, taie-le in doua, scoate-le miezul si fierbe-le in vin alb cu suc de lamaie timp de 10 minute.
Aseaza pe un platou preincalzit spinarea de caprioara feliata si pusa inapoi pe os, si decoreaza cu perele umplute cu gem de afine. Ca garnitura se recomanda galbiori inabusiti si crochete de cartofi cu migdale.



Alte retete mancaruri recomandate



Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci
Incearca si Iepure invelit in prosciutto
Daca ti-a placut reteta noastra "Spinare de caprioara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.