Aglio, olio e peperoncino altfel

Aglio, olio e peperoncino altfel este o varianta de post a clasicei retete de paste cu usturoi si ulei.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Aglio, olio e peperoncino altfel

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • - 1/2 pachet de spaghetti integrale
  • - o legatura mare de leurda
  • - 4 rosii bine coapte
  • - 1 usturoi verde (frunze)
  • - busuioc proaspat
  • - 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • - 3 linguri sos de rosii cu busuioc (preparat in casa)
  • - 1 lingurita harissa (optional
  • e foarte iute)
  • - 1 ardei iute rosu sau verde
  • - condimente: sare
  • piper
  • curcuma

Mod de preparare

1. Se pun pastele la fiert cu sare si 1 lingura ulei de masline circa 8 minute.
Intre timp...
2. Se spala si taie leurda, usturoiul proaspat si ardeiul iute supa preferinta
3. Intr-o tigaie se pune la sotat cu o lingura de ulei de masline si un pic de apa leurda, usturoiul frunze si ardeiul iute (aprox 3 minute), apoi se adauga rosiile si se mai lasa inca 3 minute. Se adauga sare, piper si curcuma dupa gust.
4. Se face un sos la rece din sos de rosii si harisa.
Pana acum au fiert si pastele...
5. Se strecoara pastele si se clatesc cu apa rece.
6. Se pune peste ele sosul rece si se amesteca.
7. Se adauga si sosul cu leurda si rosii.
8. Se orneaza cu busuioc proaspat.
Pofta Mare!


Pastele aglio, olio e peperoncino se servesc calde, ornate cu busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci