Paste si pizza

Reteta Cannelloni cu carne si sos bechamel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cannelloni cu carne de vitel"
 
Am fiert cannelonni in apa sarata, timp de 3 minute. I-am scos din apa si i-am uns cu ulei de masline pentru a ii impiedica sa se lipeasca intre ei. A

ingrediente

   Pentru a umple 19 cannelloni: 480 g carne (amestec de vitel si porc)
   o ceapa
   2 catei de usturoi
   3 rosii
   4 linguri sos pentru spagetti (se pot inlocui cu mai multe rosii )
   cateva fire de patrunjel
   cateva linguri de ulei de masline
   100 g cascaval emmental ras
   3 lingurite parmezan deshidratat
   busuioc
   oregano
   sare
   piper
   Pentru sosul bechamel am folosit: 50 g unt
   50 g faina
   900 ml lapte
   sare

mod de preparare

Am fiert cannelonni in apa sarata, timp de 3 minute. I-am scos din apa si i-am uns cu ulei de masline pentru a ii impiedica sa se lipeasca intre ei. Am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit in ulei de masline. Intre timp, am scufundat rosiile in apa fierbinte pentru un minut, pana cand coaja s-a crapat, apoi le-am curatat de coaja, le-am tocat si le-am adaugat peste ceapa, impreuna cu sosul pentru spagetti. Am adaugat carnea si le-am calit 10 minute impreuna. Am pus condimentele si patrunjelul tocat si le-am luat de pe foc, apoi am adaugat cascavalul ras si parmezanul. Am pregatit bechamelul dupa metoda clasica. Am topit untul pe foc mic, am adaugat toata faina odata, am adaugat treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu fac cocoloase.


Am continuat pana cand am terminat cei 900 ml lapte (pentru ca am vrut ca sosul sa fie moale). Cand carnea s-a racorit putin, am umplut cannelloni cu ajutorul unei lingurite. Am avut grija sa nu-i umplu prea mult, pentru a nu se desface la copt. I-am asezat in tava si am turnat peste ei bechamelul. Deasupra am pus cascaval emmental si parmezan deshidratat si i-am bagat in cuptorul incins in prealabil la 190 grade Celsius. I-am copt 30 minute, pana s-au rumenit frumos deasupra.


La copt tot sosul a fost absorbit de cannelloni, dandu-le un gust delicios.
Pofta buna!


Reteta Cannelloni cu carne si sos bechamel a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro





Alte retete de cannelloni: Cannelloni ripieni
Incearca si Lasagna bolognese
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne si sos bechamel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.