Gratin de paste cu mazare

Gratinul de paste cu mazare este incredibil de aromat, cremos si consistent. Este o mancare perfecta pentru cina sau pentru un pranz consistent.

Complexitate
redusa
Gratin de paste cu mazare

Ingrediente

  • 30g unt
  • 2 linguri faina
  • 2 cani de lapte
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 1/2 lingurita nucasoara
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • 1 pachet paste (spaghete)
  • 1 cana mazare congelata sau fiarta daca e proaspata
  • 1/2 cana pesmet
  • 20g unt

Mod de preparare

Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga si faina pe masura ce amesteci constant. Adauga laptele putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase, si lasa ca amestecul sa ajunga la punctul de fierbere de fiecare data cand adaugi lapte.

Dupa ce ai terminat de adaugat tot laptele si ai un sos alb gros, opreste focul si adauga busuiocul, mararul, nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Lasa sosul deoparte sa se raceasca putin pana cand prepari restul ingredientelor pentru gratin.

Gateste pastele si mazarea conform indicatiilor de pe pachet. Bate albusurile pana cand sunt ferme.

Adauga cate un galbenus pe rand in sosul de lapte si unt, amestecand bine dupa fiecare. Adauga si praful de copt si jumatate din bezeaua de albusuri. Adauga si cealalta jumatate amestecand usor.

Unge cu unt o tava pentru cuptor. Pune apoi pesmetul in tava si scutura bine ca sa se uniformizeze si pe lateral. Adauga pastele, mazarea si sosul in tava si presara deasupra pesmet si bucatele de unt din loc in loc.

Coace gratinul de paste pentru 30 de minute la 190 de grade celsius.


Gratinul de paste cu mazare este delicios, pufos si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Rosii uscate, in ulei de masline
Bucataras.RO

Rosii uscate, in ulei de masline

Anul trecut am descoperit pe site-ul lalena.ro o reteta minunata de rosii uscate, extreme de aromate si bune la orice: simple...

Rosii uscate, in ulei de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!