Paste si pizza

Reteta Paccheri umpluti cu carne de curcan

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 05-02-2017
Adaugă în cartea de bucate
Pentru retete dietetice! O mancare usoara!!

ingrediente

4 portii

   300 g paste Paccheri
   250 g carne tocata de curcan
   1 radacina de patrunjel
   2 ardei kapia rosu copt
   1 ceapa rosie
   1 lingura de legume deshidratate
   1 lingura de legume deshidratate
   1 lingura de amestec de ierburi aromatice uscate
   3 linguri de ulei de masline cu aroma de busuioc
   oua de prepelita
Sos bechamel:
   20 g unt
   2 linguri de faina
   600 ml lapte
   sare
   piper
gratinare:
   100 g cascaval ras

mod de preparare

Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur, sunt scurte si se pot umple usor cu diferite umpluturi. Sunt delicioase!! Carnea de lucru de curcan se toaca la masina. Ceapa curatata se taie marunt, radacina de patrunjel se curata de coaja si se da prin razatoarea fina, ardeiul copt se curata de coaja, samburi si cotorul se indeparteaza, apoi se taie marunt si totul se caleste in uleiul de masline incins. Cand totul se inmoaie un pic, se adauga carnea tocata, lingura de legume deshidratate, condimentele si se adauga o cescuta de apa. Se potriveste de sare, dupa gust, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade tot sucul lasat. Se lasa sa se raceasca un pic. Se pune intr-o cratita, apa cu un praf de sare sa fiarba, cand da in clocot, se pun pastele la fiert 5 minute, al dente. Se scurg si se trec sub jet de apa rece. Carnea se pune intr-un cornet de plastic si se umple fiecare pasta in parte (sau ne ajutam de o lingurita), apoi se asaza una langa alta, in picioare, intr-o tavita mai inalta. Se lasa un pic gol, aproape de capatul pastei, loc unde se va sparge si pune cate un ou de prepelita (eu am lasat si fara ou, dupa preferinta). Se prepara sosul, topind untul, in care adaugam faina si amestecand continuu, adaugam laptele, sarea si condimentele, amestecand pana se ingroasa la consistenta unei smantani. Se toarna cu grija, pe langa paste, pana aproape de capatul lor, fara a le acoperi si se dau in cuptorul deja incins, timp de 15 minute, dupa care se scot, se rade deasupra cascavalul si apoi se rebaga in cuptor, inca 5 minute, pentru gratinare. Se servesc calde!
Incearca si Pizza Quattro Stagioni cu blat Alka Pizza Casei
Daca ti-a placut reteta noastra "Paccheri umpluti cu carne de curcan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.