Paste cu conopida

Intai se pune conopida la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce conopida a fiert, se scurge de apa si se taie buchetele mai mici. Se pun pastele la fie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu conopida

Ingrediente

  • o conopida
  • branza topita felii patrate (4-5 felii)
  • parmigiano reggiano 80 g
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • spaghetti

Mod de preparare

Intai se pune conopida la fiert in apa cu putina sare.

Dupa ce conopida a fiert, se scurge de apa si se taie buchetele mai mici.

Se pun pastele la fiert rupte pe jumatate.

Intr-o tigaie se pun cam 4 linguri de ulei de masline (depinde de cantitatea de conopida) si 4 catei de usturoi care se lasa pana se rumenesc, dar nu tare pentru ca amarasc uleiul.

Cand usturoiul s-a rumenit, se scoate.

Se adauga conopida taiata buchetele mai mici se pune sare si piper si se lasa la rumenit la foc mediu.

Cand pastele au fiert, se scurg de apa se pun in tigaia cu conopida si se amesteca.

Se pun deasupra, din loc in loc, feliile de branza topita rupte.

Se lasa putin pana incep sa se topeasca si se amesteca.

Apoi se adauga parmigiano.

Se amesteca din nou si se lasa la foc mediu la rumenit.

Din cand in cand se invart pastele.

Trebuie sa prinda un pic de crusta pe ambele parti.
Reteta Paste cu conopida a fost propusa de any annette

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc