Paste si pizza

VIDEOReteta Pizza Romana, cu file de anchois, capere si masline

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 29-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
George Toader – campion European la pizza iti arata cum sa faci un ALUAT RAPID DE pizza – are nevoie de doar 30 min de dospire!

ingrediente

6 portii

   aluat rapid de pizza – 4 blaturi
   1 kilogram de faina 000
   15 grame de drojdie proaspata
   50 ml ulei de masline
   500 ml de apa calduta
   25 g sare
   1 varf de cutit de zahar
INGREDIENTE topping:
   Mozzarella – 150-180 gr
   Sos de rosii – 3 linguri
   File Anchois - 100 g
   Capere – 40 g
   Masline – 120 g
   Oregano proaspat

mod de preparare

  1. Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200ml apa calduta. Amestecati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va va face aluatul sa creasca.
  2. Dupa 15 minute, puneti sarea in faiana, peste ea turnati maiaua, restu de 300 ml de apa si ulei de masline. Amestecati mai intai cu o lingura si apoi puneti aluatul pe blat si framantati pana devine omogen. Pur si simplu o sa il simtiti elastic si relative moale si se ia de pe mana usor. Trebuie sa stea la dospit, intr-un loc cald 30 de minute.
  3. Cand a crescut, impartiti aluatul in 3 sau in 4, in functie de cat de gros vreti blatul. Intindeti-l cu mana sau cu facaletul. In cazul in care folositi facaletul, lasati aluatul sa mai creasca 10 minute in tava.
  4. Ungeti o tava cu ulei de masline si puneti aluatul.
  5. Ungeti blatul cu sos de rosii. Sosul se face din rosii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de masline si busuioc proaspat.
  6. Presarati pe deasupra mozarella, anchois, caperele si maslinele si cateva frunze de oregano. Puteti pune si un fir de ulei de masline.
  7.  Bagati la cuptorul incalzit la maxim pentru 7-10 minute, daca ati facut un blat subtire si 10-15 minute, daca ati ales sa faceti un blat gros. Intoarceti pizza la jumatatea intervalului.

Pofta buna!

Incearca si Pizza cu ton
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Romana, cu file de anchois, capere si masline" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.