Spaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta originala de carbonara nu are smantana sau ceapa. Pentru inceput e pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga sa
Spaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Pentru inceput se pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga sare, asa incat apa sa fie sarata, si dupa ce da in fiert se adauga spaghetele.
Inainte cu putin timp ca pastele sa fie gata, se caleste bacon-ul intr-o tigaie incinsa, pentru 2 minute.
Pastele trebuie sa fie al dente, se scurg de apa si se alatura in tigaia in care s-a rumenit bacon-ul. Pastele vor continua sa se gateasca in tigaie, nu trebuie sa fie fierte complet. Adauga putin ulei de masline.
Intr-un bol mare (in care vei servi pastele) amesteca bine cele doua oua impreuna cu galbenusul si parmezanul razuit (pastreaza putin pentru servit), adauga sare si piper negru dupa gust. Dupa ce pastele au stat 5 minute in tigaie impreuna cu bacon-ul, rastoarna continutul tigaii in bolul cu oua si parmezan.
Atentie: Ouale nu se adauga niciodata in tigaia de pe foc, vei obtine omleta cu spaghete! Spaghetele fierbinti sunt cele care se rastoarna in bolul cu oua, este suficient.
Amesteca bine, mai adauga piper proaspat macinat daca este cazul, pune in portii individuale si mai presara putin parmezan razuit deasupra.
Spaghetti carbonara se servesc imediat.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaSunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O...
Biscuiţi cu nucă şi ciocolatăIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii