Tagliatelle cu rosii si busuioc

Tagliatelle cu rosii si busuioc este o reteta de paste foarte simpla si rapida, dar delicioasa in acelasi timp, ce te trimite cu gandul la vacanta.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle cu rosii si busuioc

Ingrediente

  • 100 g paste
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g sos de tomate salsa
  • 1 varf sare
  • 1 varf piper
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 1 lingurita ulei
  • 10 g pasta de ardei

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert 6 min intr-o cratita cu 1,5 l apa, un varf de sare si 1 lingurita de ulei. Se scurg si se clatesc.
Se taie ceapa marunt (se poate pune 1 catel de usturoi in loc de ceapa) si se rumeneste in putin ulei. Se adauga sucul de rosii, sosul salsa, zahar, sare, piper si fierbem la foc mic cam 15 min fara sa acoperim cratita.
Adaugam sosul obtinut peste paste, impreuna cu busuiocul si amestecam.


Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc se pot consuma calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc